معرفی انواع بالابر در مجموعه آرتا بالابر
بالابر به دستگاهی گفته میشود که به منظور بالا و پایین آوردن اجسامی (عموما سنگین) مثل تجهیزات، ماشین آلات، خودروها و بارهای مختلف کاربرد دارد.
این ماشین آلات، افراد یا کالاهای مورد نظر را به ارتفاع مشخصی برده و در صورت نیاز برای انجام فعالیت مورد نظر آنها را به حرکت در میآورند تا در نتیجهی این درسترسی آسان، به راحتی شروع به فعالیت کنند.
این بالابرها دارای مکانیزمهای بالابرندهی گوناگونی هستند ازجمله هیدرولیکی، آکاردئونی، پاتوگراف، قیچی، تلسکوپ و … که بسته به موقعیتی که قرار است از آن بهره ببریم و بنا به نیاز و سفارش مشتری، طراحی شده و ساخته میشود. که لازم به ذکر است، تفاوتهای بسیاری با لیفتراک و جرثقیل دارد. همچنین، عوامل مختلف دیگری نیز مثل ویژگیهای محیط کاری، ظرفیت، نوع کاربرد، ایمنی و… در انتخاب نوع این تجهیز تعیین کننده خواهد بود.
انواع بالابر :
- سیار
- ثابت
حال به توضیح مختصری از هر کدام میپردازیم:
سیار هم خود به دو دستهی دیگر تقسیم میشوند، دسته بالابرهای سیار عمودی و بالابرهای سیار عمودی-افقی.
ثابت نیز در خطوط تولید و انبارها، به منظور جابه جا کردن و انتقال بارهای سنگین و همچنین در بارگیری و تخلیهی بار استفاده میشوند.
مکانیزمهای مورد استفاده در این نوع از ماشینها نیز، متفاوت است.
آسانسور و بالابر چه تفاوتهایی با هم دارند؟
شاید این سوال را در ذهن دارید که بالابر چه تفاوتهایی با آسانسور دارد، در ادامه به پاسخ این پرسش نیز خواهیم پرداخت.
امروزه در ساختمانهای قدیمی، جدید، آپارتمانهای مسکونی و تجاری از آسانسور و بالابرها بسیار استفاده میشود که هر دوی اینها جهت جابجایی عمودی در اینگونه اماکن کاربرد دارد، اما در این دو نوع وسیله، از نظر ظاهر و اجزای تشکیلدهنده تفاوتهایی وجود دارد.
از لحاظ شیوهی انجام کار تفاوت در آسانسور و بالابر در حدی میباشد که جایگزین کردن هر یک از آنها با دیگری تقریباً غیرممکن است و هر دوی این محصولات بسیار کاربردی بوده و کارایی مختص به خود را دارد.
اما بهتر است قبل از بیان تفاوتهای این ماشینآلات تعریفی از آسانسور داشتهباشیم تا بهتر با مفهوم آن آشنا شویم.
تعریف آسانسور
آسانسور وسیلهای است که با عنوان بالابرنده دائمی شناخته میشود و دارای کابین میباشد که افراد را در طبقاتی که در سیستم آن تعریف شده پیاده و سوار میکند.
اما بالابر به ماشینی اطلاق میشود که بیشتر در جهت کار در ارتفاع یا در خطوط تولید جهت انتقال بار و همچنین هم سطحسازی به کار میرود، که خب البته برای حمل بار و نفرات هم مورد استفاده قرار میگیرد.
حال تفاوتهای این محصولات را بیان مینماییم
- میتوان گفت آسانسورها نسبت به بالابرها از ایمنی بیشتری برخوردار میباشد و درصد بروز حوادث در آن بسیار کم است.
- مهمترین تفاوت بین این دو نوع محصول در سرعت آن است. آسانسور دارای سرعت 7/0 متر بر ثانیه به بالا است، اما بالابر ها از 2/0 متر بر ثانیه تا 45/0 متر بر ثانیه میباشد که نسبت به آسانسور از سرعت بالاتری برخوردار است
- برای نصب آسانسور حتما باید چاهک و موتورخانه در ساختمانها احداث شود بنابراین در مکانهایی که این امکان میسر نمیباشد وجود بالابر با کابین الزامی میگردد.
- آسانسورها درهنگام حرکت انرژی برق بیشتری نسبت به بالابرها مصرف میکنند
- معمولاً در مکانهایی که دارای طبقات کم میباشند و سرعت بالا و پایین آمدن در اولویت نیست استفاده از این دستگاه گزینه مناسبی میباشد، اما در صورت خلاف موارد ذکر شده باید از آسانسور استفاده شود.
- آسانسور دارای مکانیزم ثابت و دائمی میباشد، دقیقاً بر خلاف بالابر!
- آسانسورها نسبت به بالابرها از قیمت بالاتر و هزینه نصب بیشتری به دلیل وجود سیستمهای امنیتی ضد سقوط، برخوردار است.
- دستگاه را فقط میتوان بیمه کرد، اما آسانسور هم بیمه میشود و هم استاندارد میگیرد.
به راه انداختن و نصب بالابرها چه مزیتی دارد
- بهراحتی و با کمترین زمان نصب صورت میگیرد.
- جهت نصب بالابر به کندن چاه و آهنکشی جداگانه نیازی نمیباشد.
- نحوه نگهداری از این دستگاه کمهزینه میباشد.
- این دستگاه بسیار ساده و راحت از برق تکفاز استفاده میکند.
ابعاد بالابرها
با توجه به اندازهی مدنظر کارفرمایان و مشتریان محترم، مکان نصب و اینکه چه نوع بالابری باید استفاده شود، ابعاد دستگاه قابلتغییر میباشد و میتواند تا 1.20 در 1 متر افزایش نماید، اما حد استاندارد ابعاد این نوع وسایل درهنگام تولید بهطور معمول 90.90 سانتیمتر میباشد.
خوب است بدانیم این دستگاه ها در پروژهها و صنایع گوناگون به چه صورت تولید و روانه بازار میگردد؟
- بالابرهای ساختمانی
- بالابر هیدرولیکی
- بالابر فروشگاهی
- بالابرهای مغازه
- بالابر خانگی
- بالابرهای کارخانه
- بالابر رستوران
- بالابر دستی
- بالابر ویلچر
اقدامات مهم در هنگام نصب بالابرها
این نکته قابل ذکر است که ابتدا کارشناسان اقدام به بررسی و اندازهگیری دقیق مکان موردنظر جهت نصب این نوع ماشینآلات مینمایند تا اندازه و ابعاد دقیقی جهت قرارگیری بالابر بدست آورند و سپس شروع به ساخت این دستگاه مینمایند.
بهطور تقریبی زمان آماده شدن این دستگاه بعد از بررسی و سفارش، 10 روز میباشد که هنگام نصب، تیم کارشناسان آرتا بالابر در محل پروژه قرار میگیرند و نهایتاً ظرف 1 روز، بالابر مدنظر شما مشتریان عزیز را نصب و راهاندازی مینمایند.
استفاده از این دستگاه چه حوادثی را به همراه خواهد داشت ؟
- نبودن قطعه تسمه دینام به حفاظ ممکن است انگشتان نیروی کار شما قطع شود و این اتفاق زمانی رخ میدهد که دست نیروی کار شما به تسمه نزدیک باشد و حین کار با این دستگاه اتفاق بیوفتد. وجود یک حفاظ الزامی است و باعث جلگویری از حوادث احتمالی میشود.
- استفاده غیر اصولی از این دستگاه باعث واژگونی آن میشود البته باید به این دقت داشته باشید که فقط مقصر کارگر شما نخواهد بود بلکه باید نظارت شود که به گارگر شما آموزش استفاده از دستگاه داده شده است یا خیر
- در اثر برخورد بخشهای مختلف بالابر با شبکه های انتقال برق، برق گرفتگی اتفاق می افتد و باعث میشود قسمت های دیگه دستگاه برق دار شوند.
لوازم جانبی بالابرشامل چه مواردی است؟
لوازم جانبی بالابر قطعاتی هستند که برای اتصال بار به تجهیزات بالابر استفاده میشوند و ارتباط بین این دو را ایجاد میکنند. نمونه هایی از این لوازم جانبی بالابر عبارتند از:
- تسمه الیافی یا طناب
- زنجیر
- قلاب
- پیچ چشمی
- دستگاههای مغناطیسی
تفاوتهای بالابر و آسانسور
- یک آسانسور به یک محفظه نیاز دارد و یک کابین کاملاً بسته است. بالابر یک محفظه دیواری است و معمولا دارای کابین باز است.
- بالابر نیازی به ساخت و ساز سنگین یا مهارتهای مهندسی خاصی ندارد اما آسانسور یک پروژه ساختمانی اساسی است، به همین دلیل نیاز به ساخت و ساز و تجهیزات اولیه دارد.
- هزینه آسانسور بیشتر از بالابر است.
مزایای استفاده از آسانسور
سهولت دسترسی
ارزش افزوده به ملک
کاهش حادثه به دلیل چکاب ماهیانه
دکمه توقف و سایر ویژگیهای امنیتی