بالابر هیدرولیکی توسط سیستم هیدرولیک شروع به فعالیت مینماید و جسم مشخصی را بهصورت عمودی بالا و پایین حرکت میدهد. همین عملیات بالابردن جسم یا نفر توسط فشار واردشده به سیالی که در سیلندر هیدرولیکی میباشد صورت میپذیرد.
این ماشینآلات یا به روش با کابین و یا بهصورت کفی تولید میگردند.
اگر بالابر هیدرولیکی برای منزل نصب شود معمولاً جهت حفظ و ایمنی افراد با کابین میباشد، اما اگر در مغازه، کارگاه یا ماشین بر مورداستفاده قرار گیرد به روش کفی تولید و ارائه میگردد.
بالابر هیدرولیکی به چه صورت برای بالا و پایین آوردن جسم، ماشینآلات و تجهیزات ایجاد نیرو مینماید.
در بالابر هیدرولیکی مخزن روغن قرار گرفتهاست. برای شروع به فعالیت این ماشینآلات، نیروی برق پمپ را روشن مینماید که این عمل باعث ایجاد حرکت در پیستونها توسط روغنی که در مخزن وجود دارد، میشود. که طی مراحل ذکر شده، این دستگاه شروع به کار کردن مینماید.
اگر بخواهیم مراحل پایین آمدن بالابر را بیان نماییم، دقیقاً بالعکس اقدامات بالا رفتن صورت میگیرد. به این صورت که روغن موجود در مخزن روغن توسط نیروی برق جمعشده و این عملکرد منجر به برداشته شدن فشار از روی پیستونها میگردد، در نتیجه بالابر به سمت پایین هدایت میگردد.

قطعات مهم بالابر هیدرولیکی
- مخزن روغن
- سیلندر
- پیستون
- پمپ
- شیر فلکه
نحوه نصب بالابر
بالابر هیدرولیکی که توسط سیستم هیدرولیک وظیفه بالا بردن را بهعهده دارد شامل اتاقی مخصوص که دارای پمپ و موتور میباشد، است. طبق معمول نصب این دستگاه باید در محل صورت پذیرد اما باید اشاره کنیم که این ماشینآلات اگر از قیمت کمتری نسبت به موارد مشابه خود برخوردار باشد بهطور آماده در صنایع و کارگاهها تولید میگردد و سپس در محل پروژه جایگذاری میشوند، که البته ممکن است در این روش بهعلت ساده گرفتن در نصب خطراتی به همراه داشته باشد.
در نهایت نصب بالابر در محل بهترین و اصولیترین روش نصب میباشد
ظرفیت بالابر هیدرولیک
امروزه با پیشرفت تکنولوژی موتور، ظرفیت بالابر هیدرولیک بسیار قوی تر از قبل شده است و به راحتی از 300 کیلوگرم به 2 تن میرسد. البته ذکر این نکته ضروری است که ابتدا باید هدف از استفاده از بالابر هیدرولیک مشخص شود و سپس طراحی با توجه به ظرفیت انجام شود. در واقع اگر میخواهید ظرفیت را افزایش دهید توجه داشته باشید که کل سیستم بالابر هیدرولیک باید با توجه به ظرفیت بار طراحی و اجرا شود.
ساخت بالابر هیدرولیکی
برای ساخت آسانسور هیدرولیک نیاز به حفاری زمین در حدود 12 سانتی متر است و زمانی که کف به ایستگاه اول رسید سطح کف با سطح زمین برابر میشود که برای وسایل و افراد مسن برای سوار شدن به آسانسور منزل بسیار مناسب است.
البته اگر نمی توانید این سوراخ را حفر کنید، می توانید از یک رمپ کوچک برای سوار شدن به بالابر هیدرولیک استفاده کنید. استفاده از جک های کرومی خطرات احتمالی این نوع بالابر را تا حد زیادی کاهش میدهد. در واقع کروم جک بسیار مقاوم است و زیر بارهای سنگین نمیشکند.
انواع بالابر هیدرولیکی
به طور کلی بالابر هیدرولیک به دو نوع بالابر هیدرولیک ثابت و بالابر هیدرولیک متحرک تقسیم میشود.
بالابر هیدرولیک ثابت: بالابر هیدرولیک ثابت از مجموعه هیدرولیک، قاب اصلی و پلت فرم تشکیل شده است. در بالابرهای هیدرولیک ثابت معمولا سازه اصلی بر روی دیوار نصب میشود.
سکو در اثر نیروی ایجاد شده در سیستم هیدرولیک مطابق با ساختار اصلی بالا و پایین میرود. ظرفیت بار میتواند بین 200 کیلوگرم تا 20 تن و ارتفاع آن تا 20 متر باشد.
بالابر هیدرولیک متحرک: بالابر هیدرولیک متحرک وسیلهای صنعتی است که برای جابجایی افراد و ابزارهای کاربردی صنعتی و تعمیراتی استفاده میشود.
بالابرهای هیدرولیک متحرک می توانند در سطوح حرکت کرده و به نقطه مورد نظر رسانده شوند.
بالابر متحرک مجهز به چرخهای متحرکی است که مستقیماً به شاسی دستگاه متصل شده و از روی زمین حرکت میکند و توسط وسیلهای یدککش قابل جابجایی است. البته برخی از انواع آسانسورها به صورت خودکششی و مجهز به موتور دیزلی یا باتری هستند.
بالابرهای سیار هیدرولیک عمدتاً در کارخانه ها، سوله ها، انبارها، پروژه های ساختمانی، زمین های کشاورزی و باغداری، اماکن بزرگ مذهبی، امکانات ورزشی و سایر مکان ها استفاده میشوند.
ظرفیت حمل این بالابرها از 100 کیلوگرم تا 500 کیلوگرم متغیر است و این بالابرها می توانند تا ارتفاع 20 متری را بالا بیاورند.
بالابرهای هیدرولیک معمولاً با توجه به کاربرد و عملکرد به انواع مختلفی تقسیم میشوند. هر یک از این مدل تجهیزات برای نیازهای مختلف از نظر نوع، ارتفاع و حداکثر وزنی که می تواند تحمل کند تولید و نصب میشود.
برای اطلاعات بیشتر و آشنایی دقیق و کامل با انواع مختلف این تجهیزات مقاله آموزشی انواع بالابر هیدرولیک ما را مطالعه نمایید.

مزایای استفاده از بالابر هیدرولیکی
- ایمنی بسیار بالایی برای سرنشین و یا ماشینآلات دارد.
- نسبت به کاربردشان از قیمتهای مناسبی برخوردار هستند.
- در هنگام حرکت کردن هیچگونه صدای آزار دهندهای ندارند.
- نصب و به راه انداختن آن بسیار راحت و با سرعت انجام میگیرد، همچنین هزینه نصب این ماشینآلات پایین میباشد.
- با توجه به مساحت و شرایط مکانهای مختلف، امکان شخصیسازی وجود دارد.
- در صورت بروز مشکل در این ماشینآلات، متناسب با سرعت نشت روغن، کابین با سرعت کمتری به پایین حرکت میکند.
معایب
- این نوع محصولات به دلیل اینکه از روغن و سیلندر استفاده میکند، در هنگام حرکت به سمت بالا سرعت زیادی ندارد، بنابراین برای ساختمانهایی که دارای طبقات زیادی هستند کاربرد ندارد.
- مصرف انرژی در این نوع ماشینآلات بالا میباشد.
- امکان نشت روغن وجود دارد که البته لازم به ذکر است در سیستمهای جدید مشکل پدید نمیآید.
کاربرد بالابر هیدرولیکی
این نوع بالابرها بسته به نیاز کارفرما در مکانهای متفاوت، کاربردشان مختلف میباشد.
بهعنوان مثال در آپارتمانها و منازل مسکونی بهعنوان بالابر نفربر و باربر، در فروشگاهها و انبارها به صورت نفربر هیدرولیکی ، در صنایع ماشینآلات بهصورت خودروبر هیدرولیکی کاربرد چشمگیری دارد.
همچنین بهصورت ثابت و متحرک نیز کاربرد داشته و مورد استفاده در ماشینآلات شهرداری میباشد.
قیمت و خرید بالابر هیدرولیکی
این نوع دستگاهها بسته به کاربردشان دارای قیمت متفاوتی میباشند. برخی از کاربردشان در تعیین قیمت عبارتاند از: متحرک و ثابت بودن، میزان باری که میتواند بالا ببرد، با کابین یا کفی بودنشان، بدنه پمپ و فلکه و از لحاظ ایمنی بار و نفر به چه صورت میباشد و …
برای اطلاع یافتن از قیمت بالابر و انواع آن میتوانید با شمارههای موجود در سایت یا از طریق واتساپ با کارشناسان آرتا بالابر ارتباط برقرار نمایید تا ضمن آگاهی از قیمت، خرید اطمینانبخشی را تجربه نمایید.
تعمیر و نگهداری بالابرهای هیدرولیکی
تعمیر و نگهداری سیستم هیدرولیک یک مسئله بسیار مهم است که باعث می شود بالابر شما دوام و بقا زیادی داشته باشد و از خرابی سریع آن جلوگیری می کند.
چک لیست سریع که باید با آن آشنا باشید:
- چک کردن سطح مایع هیدرولیک:
- اگر نیازی به اضافه کردن مایع هیدرولیک بود اضافه کنید ولی حتما از همان مارک روغن استفاده شود و حتما دقت داشته باشید همه روغن های هیدرولیک یکسان نیستند آن ها را مخلوط نکنید.
- چک کردن فیلترهای مکش و تخلیه:
- شاخص های فشارسنج و فیلترفوری چک شود علائم منفی و سایش را بلافاصله جایگزین کنید. حتما تمام لوله ها، شلنگ های سیستم، نشتی اتصالات لوله….بررسی کنید.
- نشت بیش از حد روغن هیدرولیک یک خطر محصوب می شود که در صورت نادیده گرفتن آن باعث گرم شدن زیاد آن و باعث کند شدن عملکرد سیستم می شود.
- چک کردن کردن دمای سیستم به وسیله آشکارسازهای مادون قرمز دستی یا دماسنج داخلی: دامنه دمای سیستم ها باید 110-140ºF باشد و باز هم ممکن است متفاوت باشد.
- در صورتی که حرارت زیاد باشد، عملکرد کولر، مقدار مایعات و تنظیمات شیر را چک کنید.
- داخل مخزن را با استفاده از چراغ چک کنید
- زمانی که هوا وارد پمپ می شود در هنگام ورود جریان روغن انجام می شود که علائم آن در مخزن عموما به صورت کف نمایان می شود. در زمان نشت هوا می توانید با استفاده از روغن نقاط مربوطه را پیدا کنید و علل خرابی آن را رفع کنید.
- کاویتاسیون پیچیده تر از هوادهی است اما تشابه هایی با هم دارند.